Meer over Honda

Zowel Honda als Carlos Slim zijn niet bereikbaar om een reactie te geven op de mogelijke overname van het Honda F1 team. Vanochtend bracht de Italiaanse krant La Stampa het nieuws.

Het zou opvallend zijn als de overeenkomst juist in deze dagen zou zijn beklonken. Volgens de Britse media zouden de onderhandelingen rond de feestdagen juist op een lager pitje staan. Wel is bekend dat Carlos Slim vorige week de fabriek van Honda in Brackley heeft bezocht.

De helikopter van Slim was daarbij zo groot dat hij niet op het helikopterdek van de fabriek kon landen. Op de parkeerplaats moet plaats worden gemaakt om Slim aan de grond te krijgen.

Naast Slim werkt ook David Richards van Prodrive aan de financiën om de overname mogelijk te kunnen maken. Richards zou de afgelopen dagen flink hebben onderhandelt met investeerders uit Koewit die het project zouden willen financieren. Met deze investeerders nam Richards eerder ook de autofabrikant Aston Martin over.

Naast Richards en Slim zou ook Force India F1 eigenaar Vijay Mallya zich bij Honda gemeld hebben. Mallya zou het team niet over willen nemen maar enkel faciliteiten en goederen als Honda niet zou worden verkocht.

Naast Slim, Richards, en Mallya worden ook nog de Steenrijke scheepsmagnaat Achilleas Kallakis, en een groep onbekende Zwitserse investeerders die eerder ook in Super Aguri F1 belangstelling toonden.

Het is nu afwachten of Slim en Honda echt een overeenkomst hebben zoals La Stampa meldt. Voor de Formule 1 en het Honda F1 team zou dit in ieder geval goed nieuws zijn.