‘Mercedes W01 moet in juni kunnen winnen’

Als de huidige Mercedes bolide in juni niet competitief genoeg is voor de zege, zal het team uit Brackley de focus verleggen naar volgend seizoen.

Deze informatie is naar buiten gebracht door de Duitse krant ‘Bild am Sonntag’, waarin staat dat het team van Ross Brawn een grote update gepland heeft voor de Spaanse Grand-Prix.

“In de basis is de auto oke”, aldus Nico Rosberg. “Er staan een paar goede updates gepland dus ik ben erg benieuwd, ik kan niet wachten.” Rosberg werd dit weekend nog keurig derde achter de ijzersterke RedBull formatie.

Volgens een insider moet het team in juni voor de winst kunnen gaan: “Brawn wil uiterlijk in juni een auto hebben die mee kan strijden voor de overwinning. Mocht dit niet lukken dan zal hij zich gaan richten op volgend jaar en dit seizoen laten voor wat het is.”

In 2008, toen het team nog onder de naam Honda gebukt ging, deed Brawn precies hetzelfde. De auto van dat jaar werd min of meer afgeschreven om vervolgens in 2009, met de zeer competitieve BGP001, het kampioenschap te winnen.

(JP)