Mercedes wil Honda wel van motoren voorzien

Mercedes is bereid om motoren te leveren aan de nieuwe eigenaars van Honda. Voorwaarde is wel dat de nieuwe teamleiding zijn zaakjes financieel op orde heeft. De heeft Mercedes-motorchef Norbert Haug laten weten. Eerder meldde Ross Brawn dat Ferrari bereid zou zijn om krachtbronnen te leveren, maar gisteren liet Ferrari-teambaas Stefano Domenicali weten dat die kans nagenoeg nul is.

“Mocht het Honda-team worden overgenomen, dan zijn wij bereid om met de nieuwe investeerders te praten over een motorendeal.” liet Haug weten aan Autosport.com. “Maar dan moet er natuurlijk ook financiële steun zijn.”

De belangrijkste voorwaarde die Haug stelt aan Honda is dat het team een solide financiële basis krijgt: “Gezien het financiële klimaat zijn dit geen tijden om cadeautjes te geven. Maar we zijn wel bereid om een helpende hand te bieden als we de Formule 1 daarmee kunnen helpen. Ross Brawn en Nick Fry hebben tot dusver altijd goed werk geleverd en als we ze kunnen helpen, zullen we dat zeker doen. Maar dan moet er natuurlijk ook financiële steun zijn.”