Michael Schumacher wint opnieuw

[photo1]Michael Schumacher heeft de tweede Grand-Prix van 2004 op zijn naam weten te schrijven. In een enerverende Grand-Prix wist de Ferrari piloot Juan Pablo Montoya en Jenson Button voor te blijven. De B.A.R coureur Button mocht voor het eerst zijn carrière op het podium klimmen.

De race werd weliswaar opnieuw gewonnen door Schumacher maar was toch een stuk spannender dan 2 weken geleden. Mark Webber kwam slecht weg bij de start, hierna kreeg een de Australiër nog een lekke band nadat hij in gevecht was met Ralf Schumacher. Uiteindelijk spinde Webber halverwege de race van de baan.

Fernando Alonso maakte wel een goede start, de Spanjaard ging maar liefst 6 auto’s voorbij. Vervolgens maakte hij een opmars, uiteindelijk bleef Alonso achter Coulthard steken. De Renault coureur eindigde uiteindelijk als 7e. Teamgenoot Jarno Trulli reed een sterke maar onzichtbare race, de Italiaan kwam wel als 5e over de finish.

Jenson Button reed een sterke race, hij vocht met diverse coureurs en bleef deze vervolgens ook voor. In de B.A.R bleef Button Kimi Raikkonen de baas die vervolgens met motorproblemen moest uitvallen.

Michael Schumacher reed fantastisch, Juan Pablo Montoya wist weliswaar te volgen maar zorgde niet voor echte dreiging. De Colombiaan kon profiteren van een foutje van Barrichello, deze ging in de openingsfase van de race even van de baan.

Het laatste puntje was voor Massa, de Sauber piloot kreeg dit punt in de schoot geworpen. Met nog enkele ronden te gaan leek Takuma Sato op weg naar het WK-punt, de Honda motor ging echter enkele kilometers voor de finish in rook op.

1. Michael Schumacher
2. Juan Pablo Montoya
3. Jenson Button
4. Rubens Barrichello
5. Jarno Trulli
6. David Coulthard
7. Fernando Alonso
8. Felipe Massa
9. Christiano Da Matta
10. Christian Klien
11. Giancarlo Fisichella
12. Olivier Panis
13. Giorgio Pantano
14. Gianmaria Bruni
15. Takuma Sato
16. Zsolt Baumgartner

Loading