Michiel Mol weg bij Spyker

[photo1]De interim-CEO van Spyker, Michiel Mol, treedt per direct af. Mol doet dit omdat hij persoonlijke interesse heeft in de aankoop van het Formule 1 team van Spyker.

Spyker zegt vandaag in een persbericht meerdere ongevraagde biedingen voor het Spyker F1 team te hebben ontvangen. De autoproducent zegt nu actief naar deze voorstellen te zullen kijken.

De verwachting is dat Spyker haar Formule 1 team op de korte termijn zal verkopen. Michiel Mol lijkt de beste papieren te hebben om het team over te kopen. De Nederlandse internetondernemer wil het dan los koppelen van het geplaagde Spyker.

Spyker verwacht dat 2007 verliesleidend zal worden. De producent van luxe sportwagens wijt dit aan een lager dan verwacht resultaat bij het Formule 1 team, de autodivisie en het GT2 raceteam.

Voor het gehele jaar rekent Spyker erop dat het Formule I raceteam niet cash-neutraal zal zijn in 2007. Eerder was echter de verwachting uitgesproken dat dat wel het geval zou zijn.

De reden ligt in een aantal hogere uitgaven dan oorspronkelijk was verwacht, onder meer om de prestaties van de Spyker F8-VII F1 raceauto te verbeteren. Wel zegt Spyker voor 2008 een hogere inkomensstroom te verwachten.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading