Doornbos draait warm in Rotterdam

Vandaag aan de zuidkant van de Rotterdamse Maasstad gaven Rotterdam Racing en Ahoy Rotterdam een spectaculair voorproefje op Bavaria City Racing en ING RaceSalon. Niemand minder dan rasrotterdammer Robert Doornbos, landde vanmiddag als grote verrassing op het voorterrein van Ahoy met een helikopter van de Koninklijke Luchtmacht. Na aankomst stapte de Nederlandse coureur achter het stuur van de ING Renault F1-bolide en trakteerde de aanwezige pers op een adembenemende Formule 1-demonstratie.

Ter voorbereiding op het Rotterdamse Raceweekend kwam Robert Doornbos vandaag geheel in stijl met een helikopter van de Koninklijke Luchtmacht aangevlogen bij Ahoy Rotterdam. Slechts enkele minuten na de landing verbraken oorverdovende Formule 1-geluiden de stilte op het rustig ogende voorterrein van Ahoy en manoeuvreerde Doornbos de circuitversie van de ING Renault Formule 1-wagen met gepaste snelheid langs de beeldschone ‘grid girls’ van Bavaria. Vervolgens kon de Rotterdammer het niet nalaten om de aanwezige pers te trakteren op een brullende motor en gierende banden. Het resultaat: veel rook en brandend rubber. “Dit is slechts het begin, zo vertelt Robert Heilbron, organisator van Bavaria City Racing en co-organiser van ING RaceSalon en Moscow City Racing powered by Bavaria. “De vele honderdduizenden autosportfans kunnen zich opmaken voor een fantastisch raceweekend”, zo vervolgt hij. “Doornbos, Fisichella, Trulli en de andere top-coureurs brengen het publiek dichterbij Formule 1, dan ooit te voren”, vult Jolanda Jansen, general manager consumer events van Ahoy Rotterdam, hem aan.

Koningsduo
Robert Doornbos en ING Renault F1 zijn graag geziene gasten tijdens Bavaria City Racing en ING RaceSalon. Dit jaar hebben ze besloten hun krachten te bundelen middels een veelbelovende samenwerking. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus zal het koningsduo het publiek vermaken in de grootste overdekte paddock ter wereld, ING RaceSalon, om vervolgens op zondag 17 augustus door het centrum van Rotterdam te scheuren tijdens Bavaria City Racing. Ieder jaar weer zorgen beiden voor veel spektakel tijdens het Rotterdamse raceweekend, met vorig jaar de stunt van Doornbos op de Willemsbrug in Rotterdam als één van de hoogtepunten. Doornbos draaide gretig donuts voor de volle tribunes met fans en parkeerde zijn wagen midden op de brug. Dit jaar neemt Doornbos plaats in de Formule 1-wagen van ING Renault F1 en beloven zij wederom een hommage aan de internationale autosport te brengen. “Het is ieder jaar weer fantastisch om in mijn eigen stad mijn kunsten te mogen vertonen, het publiek gaat helemaal los in Rotterdam”, aldus de zeer enthousiaste coureur.

Afgeschermde Training
Nadat de Koninklijke Luchtmacht was vertrokken om zich op te maken voor haar deelname aan ING RaceSalon, waar zij met een F16 aanwezig zal zijn, vervolgde Doornbos zijn training onder begeleiding van de charmante Bavaria girls naar de Experience Hal van ING RaceSalon. Doornbos geeft daar vrijdag om 14:30 uur zijn eerste show. “Over mijn plannen ga ik niets verklappen. Ik ga natuurlijk weer mijn stinkende best doen om het publiek te vermaken en de verwachtingen te overtreffen”, zo eindigt de Rotterdamse raceheld. De Rotterdammer komt vrijdag en zaterdag in actie tijdens ING RaceSalon en zal op zondag de 17de tijdens Bavaria City Racing het centrum van Rotterdam begroeten met een Formule 1-demonstratie van wereldformaat.