“Mijn situatie is een grote grap” – Pantano

[photo1]Giorgio Pantano heeft toegegeven dat zijn GP2-titel waarschijnlijk niet zal leiden tot een vervolg van zijn Formule 1 – carrière. Alle andere GP2 kampioenen mochten na het behalen van hun titel wel in de Formule 1 debuteren.

In het Italiaanse magazine Autosport reageert Pantano verbitterd op zijn huidige situatie: “Het is een grote grap. Ik lees verhalen over Bruno Senna en Sebastian Buemi. Wat hebben zij gedaan? Waarom kunnen zij wel naar de Formule 1? Ik heb ze vorig jaar allemaal verslagen.”

De 29-jarige Pantano debuteerde al in 2004 in de Formule 1 en testte zelfs in 2000 en 2001 al voor McLaren, Williams en Benetton. In die jaren stond Pantano bekend als een van de grootste talenten. Vanwege een gebrek aan sponsoring kon hij pas in 2004 op het laatste moment bij Jordan instappen. Bij Jordan, dat toen niet competitief was, kon Pantano niet imponeren en mocht hij het seizoen vanwege sponsorproblemen niet eens afmaken. Dit in combinatie met zijn leeftijd zorgen ervoor dat de teambazen nu geen interesse meer tonen in Pantano.

“Ik heb enkele dagen geleden met Bernie Ecclestone gesproken. Hij vertelde me dat alleen bij Honda en Toro Rosso nog stoeltjes vrij zijn. Hij beloofde me meteen te bellen als de situatie zou veranderen. Hij is de enige die vanuit de Formule 1 naar me heeft geïnformeerd. Je hebt geld nodig in de Formule 1, dat is belangrijker dan talent.”