Mika Salo kijkt uit naar zijn laatste Grand-Prix

[photo1]De Fin Mika Salo kijkt uit naar zijn allerlaatste Grand-Prix van zijn carrière. De Toyota coureur zal aankomende week op het circuit van Japan aan zijn laatste race beginnen.

Salo vertrok na de Grand-Prix van Amerika meteen naar Japan, de vrouw van Salo is Japans. Samen met zijn vrouw verbleef Salo de afgelopen dagen in Japan. Salo bezocht ook een aantal vrienden in Japan, Salo reed immers vier jaar in het Japanse Formule 3000 kampioenschap en woonde daarom ook vier jaar in het land van de rijzende zon.

“Het is goed om weer in Japan te zijn, het is het tweede thuisland voor me geworden” aldus Salo. “Ik heb hier vier jaar gewoond en ik heb mijn vrouw hier ook ontmoet. Ik rijd nu voor Toyota, dan is het redelijk hectisch, of het nu gaat om promotie activiteiten of om het bezoeken van oude vrienden.”

[photo2]”In 1994 maakte ik hier mijn debuut, nu 8 jaar laten zal ik hier mijn laatste Grand-Prix rijden. Ik heb er zin, ik hou van het circuit. Maar als ik zondag voor het laatst uit de Toyota stap zal ik verdrietig zijn. Ik heb in de Formule 1 een fantastische tijd gehad, ik vind het jammer om te stoppen. Ook vind ik het jammer dat ik niet verder kan met Toyota, het deed me goed als we punten scoorden.”

“Maar je kan het ook anders zien, ik heb een mooie tijd gehad in de Formule 1, na Suzuka is het echter afgelopen. Ik wens Toyota en Panis het allerbeste voor de toekomst.”

Loading