Minardi boekt progressie

[photo1]Vandaag testte Minardi voor de tweede en laatste dag op het circuit van Monza. Gimmy Bruni reed opnieuw in de morgen, na de middag nam Nicolas Kiesa het werk van hem over. Vandaag testte het team opnieuw de aërodynamica waaronder een voorvleugel, vloer, en een bodywork. Daarnaast testte het team software programma’s, banden, en remmen.

Gianmaria Bruni
“Net zoals gisteren ging het vandaag erg goed. Er zat nu meer benzine in de tank. Aan het eind van de dag reed ik met weinig benzine en nieuwe banden, helaas was het erg druk op de baan en kon ik hierdoor niet op de limiet rijden. Ik ben erg tevreden, we hebben veel onderdelen getest en een goede balans gevonden voor Indianapolis, ik kijk er naar uit om vrijdag tijdens de Grand-Prix van Italië opnieuw in de Minardi te zitten.”

Nicolas Kiesa
“Het was een goede dag voor ons. Ik heb de nieuwe Bridgestone banden geprobeerd, het verschil is erg groot, ik weet zeker dat we deze banden tijdens de volgende Grand-Prix gaan gebruiken. We hebben ook nog wat set-ups uitgeprobeerd, het was een leerzame dag.”

Paul Stoddart – teambaas
“Vandaag hebben we een twee daagse testsessie met het PS03 chassis voltooid. We hebben waardevolle data voor de Grand-Prix van Italië en de resterende races verzameld. Allebei de coureurs hebben het programma afgewerkt, we gaan de informatie die we verzameld hebben gebruiken om de bolide sneller te maken.”