Leinders derde rijder Minardi? [ Update ]

Volgens diverse media zal Bas Leinders in Australië de derde Minardi gaan besturen. Zowel Leinders als Minardi willen dit nieuws nog niet bevestigen.

Leinders heeft ongeveer 2 miljoen Euro aan sponsorgeld, met dit geld wil Leinders een teststoeltje in de Formule 1 vinden. Eerder testte de Belg al voor Jordan, dit stoeltje ging echter naar de Duitser Timo Glock. Leinders blunderde bij een testsessie, in de eerste ronde parkeerde de Belg de Jordan EJ13 al in de vangrail.

Tom Coronel zei aanvankelijk de derde Minardi coureur te worden, maar zoals wij eerder wisten te melden is dit niet het geval. De 31-jarige Nederlander zal zelfs niet naar Australië gaan.

Volgens het laatste officiële statement van Minardi zal er in Australië geen derde auto in actie komen, echter met het sponsorgeld van Leinders zou dit natuurlijk wel eens anders kunnen zijn. Woensdag word er duidelijkheid verwacht, dan zal Minardi in Melbourne een bescheiden teampresentatie houden.

[ Update ]

Het gerucht is inmiddels ontkent door Marc Guiot, de manager van Leinders. Volgens hem is het bericht totaal uit de lucht gegrepen.

Loading