Minardi coureurs volgende week bekend?

[photo1]KL Minardi is dichtbij de afronding van een contract met een coureur. Teambaas Paul Stoddart wil echter geen namen noemen.

“We zijn heel dichtbij een deal” aldus Paul Stoddart. “Misschien kunnen we één van onze coureurs volgende week, of spoedig daarna al bekend maken. We praten met ongeveer 20 coureurs, de bekendmaking van deze naam zal veel druk leggen op de andere coureurs. Het is ook jammer voor Justin Wilson, de bekendmaking zal nog meer druk leggen op het managment van deze talentvolle coureur. Ik hoop echter dat Wilson het geld kan vinden.”

KL Minardi heeft 80% van haar budget al rond, de rest van het budget zal van de coureurs moeten komen. Justin Wilson die ook voor KL Minardi wil rijden gaat aandelen uitgegeven om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. De Brit gaat dus proberen om met het oude plan van Tom Coronel de Formule 1 in te komen. Het plan van Coronel dat hij in 2000 presenteerde mislukte echter.

Van testcoureur Matteo Bobbi hebben wij inmiddels vernomen dat hij ook tot die 20 coureurs behoord.
“Ik kan volgend jaar Grand-Prix rijden mits ik het geld kan vinden” aldus Bobbi. “Bedragen kan ik niet noemen, maar het is geen heel groot bedrag, het is normaal bedrag voor de Formule 1. Ik probeer sponsoren te vinden, als dit niet lukt blijf ik aan als testcoureur en rijd ik volgend jaar IRL.”

[photo2]De coureur waar Paul Stoddart op duidt is hoogst waarschijnlijk de Nederlander Jos Verstappen. Verstappen wilde alleen bij KL Minardi tekenen als het team een sterke motor kreeg, nu Cosworth motoren gaat leveren heeft het Italiaanse team aan deze voorwaarde voldaan.

Onze prijsvraag over het KL Minardi team loopt overigens nog steeds, je kunt mooie prijzen winnen als voorspelt wie er volgend jaar bij KL Minardi rijdt. De prijsvraag loopt todat Minardi één van haar coureurs bekend maakt.

Loading