Minardi gaat testen Update | update

[photo1]Minardi heeft tegenover F1News.nl bevestigd dat het binnenkort zal testen op het Italiaanse circuit van Vallelunga. Op dit circuit wil Minardi de aërodynamica van de bolides gaan verbeteren.

Het circuit van Vallelunga wordt vooral gebruikt voor motorraces, het heeft een zeer lang recht stuk. Dit lange rechte stuk is uitermate geschikt voor deze tests. Het is nog niet bekend wanneer Minardi precies zal testen.

De kans bestaat dat Jos Verstappen zal testen. Het team wil graag dat de Nederlander, met al zijn ervaring, meehelpt met het ontwikkelen van de bolide. Het team heeft nog niet bevestigd wie er al zal rijden, wel is bekend dat dit of Gianmaria Bruni of Nicolas Kiesa of Jos Verstappen zal zijn.

Update
Minardi heeft vandaag in persbericht officieel bekend gemaakt dat op 10, 11, en 12 december op het circuit van Vallelunga zal testen.

José Maria Lopez, Heikki Kovalainen, en Fabrizio Del Monte zullen in ieder geval voor Minardi in actie komen. Minardi hoopt er nog een of twee coureurs aan toe te voegen.

Tijdens de test zullen er nieuwe banden worden getest, en nieuwe motor, en zullen er enkele nieuwe onderdelen worden geevalueerd. De coureurs krijgen het druk, Minardi wil zoveel mogelijk data verzamelen voor de Minardi PS04.