Minardi in 2006 ook met Cosworth

[photo1]Minardi heeft vandaag in een persbericht wereldkundig gemaakt dat het een contract heeft ondertekend met Cosworth Racing om in 2006 met Cosworth motoren te rijden. In het contract zit ook een optie voor een verdere samenwerking in 2007.

“We zijn onder de indruk van de Cosworth motor”, aldus Paul Stoddart. “Voor Minardi is dit de weg die we moeten inslaan. Het is erg goed om al vroeg in het seizoen een motor voor volgend jaar te hebben. Het team heeft al jaren een zeer goede relatie met Cosworth, ik ben dan ook blij dat we deze relatie kunnen voort zetten.”

Naast Minardi maakt Red-Bull dit seizoen ook nog gebruik van Cosworth motoren. Red-Bull stapt volgend jaar over naar Ferrari, Minardi is dus voorlopig het enige team dat in 2006 met de Cosworth motoren rijdt.

Enigszins vreemd is dat Cosworth tijdens de Grand-Prix van Amerika met een verbeterde motor komt, Red-Bull zal deze motor wel krijgen terwijl Minardi deze niet krijgt.
“We hebben absoluut geen voor een bepaald team”, zo reageert een woordvoerder van Cosworth. “Cosworth Racing heeft met Red-Bull en Minardi twee afzonderlijke contracten afgesloten. Alle opties, ook met betrekking tot updates, zijn in dit contract vast gelegd. Wij gaan nooit in op de inhoud van contracten maar het is niet zo dat wij bepaalde teams voor trekken.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading