Minardi in Hongarije in actie

[photo1]Gisterenavond heeft het two-seater team van Minardi, het Minardi F1x2 Team, een demonstratie gegeven in de straten van Budapest. De lokale held Zsolt Baumgartner stuurde 8 landgenoten door het centrum van de stad.

Baumgartner wist snelheden van 200 kilometer per uur te bereiken. Langs de weg stonden 30.000 fans, zij waren zeer enthousiast. Gianmaria Bruni en Paul Stoddart waren meer dan een uur kwijt met het uitdelen van handtekeningen.

In de ochtend gaf het Minardi team al een persconferentie voor voornamelijk Hongaarse media. Tijdens persconferentie kreeg de pers de mogelijkheid vragen te stellen aan Stoddart, Baumgartner, Bruni, race-engineer Andy Tilly, en de organisator van de Hongaarse Grand-Prix Thomas Frank.

“Het was fantastisch om in mijn eigen land te rijden”, aldus Zsolt Baumgartner. “Ik moet Paul Stoddart en het gehele Minardi team bedanken voor het bezoek aan Hongarije en de kans die ze me gegeven hebben.”

Paul Stoddart: “Ik ben blij dat ik naar Hongarije kon komen om de fans te vermaken. We hebben nu een Hongaarse Grand-Prix coureur, dat is goed voor het land maar ook voor de Formule 1 in zijn algemeen”

Deze week zal Minardi overigens nog in actie komen op het circuit van Imola. Voor de Italiaanse renstal zal dit de laatste testsessie zijn voor de Grand-Prix van Australië. De verwachting is overigens dat bijna alle teams aan deze testsessie zullen deelnemen.