Minardi test op Rockingham?

[photo1]Volgens European Minardi Cosworth teambaas Paul Stoddart kan Minardi op de maandag na de Grand Prix van Engeland beginnen met testen, Minardi kan met de Arrows A23 en de Minardi PS03 rijden.

“We kunnen op de maandag na de Grand Prix van Engeland op Rockingham terecht”, aldus Paul Stoddart. “Deze test kan dan worden gevolgd door een tweede test op het circuit van Barcelona. We weten nog niet wat we gaan doen, we gaan dit binnenkort met team bespreken. We richten ons voorlopig op Frankrijk.”

Het circuit van Rockingham ligt in Engeland, het is een oval met een binnenterrein waarop ook geracet wordt. Het circuit lijkt dus uitermate geschikt om de aërodynamica van beide bolides met elkaar te vergelijken. Overigens is Minardi niet het eerste Formule 1 team dat hier rijdt, Jordan en Renault volbrachten hier al eerder enkele zogenaamde shake-downs.

[photo2]Er kan overigens niet zomaar met de Arrows A23 worden gereden. Arrows reed weliswaar ook met de Cosworth CR3 motor, het voormalige Formule 1 team gebruikte andere elektronica dan Minardi. Arrows sloot de motor aan op haar eigen elektronica, die van Magneti Marelli. Minardi rijdt met de elektronica die ook Jaguar gebruikt, die van het Britse bedrijf PI. PI zal de elektronica voor de Arrows A23 aanpassen.

Het is de bedoeling dat Justin Wilson en Jos Verstapspen allebei bij de vergelijkende test aanwezig zijn. De Arrows A23 is overigens niet meer oranje, zo als het er nu naar uit ziet zal de bolide in het zwart op de baan verschijnen.

Loading