Minardi test stuurbekrachtiging op Silverstone

[photo1]Het KL Minardi Asiatech team testte vandaag opnieuw op het circuit van Silverstone. Het Italiaanse team werkte aan de set-up, het stuurbekrachtigingsysteem en aan verschillende elektronische systemen.

Mark Webber nam vandaag het stuur over van Alex Yoong. De test van Webber werd vanmorgen echter abrupt afgebroken toen er plotseling vlammen uit het bodywork kwamen. De Asiatech kende een technisch probleem waardoor er een klein brandje ontstond.

De Minardi PS02 kon snel terug naar de pitbox worden gebracht, daar duurde het echter enkel uren voordat de bolide weer in orde was. Webber kon pas laat in de middag de baan weer op, echter de baan stond toen al blank vanwege regenval.

Het team is echter tevreden, ze testte met succes het nieuwe stuurbekrachtigingsysteem. Dit is het eerste onderdeel dat door de R&D afdeling van Minardi is ontwikkeld.

“Het is goed om een aantal kilometers achter de rug te hebben” aldus Mark Webber. “We kenden vanmorgen frustrerende problemen. De jongens hebben echt heel hard gewerkt vandaag. We hebben wat data verzamelt, en dat zal ons zeker helpen in Barcelona.”

Loading