Minardi tevreden na drukke dag

[photo1]Het was een drukke dag vandaag voor het European Minardi Cosworth team. Het team verwelkomde twee nieuwe coureurs, de Deen Nicolas Kiesa, en de Italiaan Gainmaria Bruni. Kiesa maakte vandaag een goede indruk, helaas kon hij geen ronde rijden in de pre-kwalificatie omdat het elektronische systeem dat voorkomt dat de bolide afslaat problemen kende. Verstappen reed voor het eerst op de nieuwe Hockenheimring, in de ochtend maakte de snelle Nederlander nog een spectaculaire spin.

“Als je ons vergelijkt met Ferrari, dan hebben we het goed gedaan, we hebben vandaag maar 2 seconden verloren!”, aldus Jos Verstappen. “Dit toont aan dat we progressie hebben geboekt. De balans van de auto was goed, ik reed een goede ronde in de pre-kwalificatie. We zijn het weekend positief gestart. Ik ben ook blij met Justin Wilson’s prestatie, dit laat zien hoe competitief de Minardi coureurs zijn.”

[photo2]Nicolas Kiesa
“Het is een grote teleurstelling dat de bolide afsloeg toen ik uit de pitsstraat reed. Ik keek er naar uit om me voor het eerst te kwalificeren, ik wil zo dicht mogelijk bij de tijd van Jos komen. Elke keer als ik met de bolide reed ging het goed, net als het er op aan komt krijgen we problemen. Maar we hebben nuttig werk verricht vandaag, ik kijk uit naar morgen.”

Gainmaria Bruni – testcoureur
“Het was een goede dag vandaag, vooral als je bedenkt dat ik nog nooit op de Hockenheimring heb gereden. Ik heb vanmorgen 160 kilometer gereden. Ik ben blij dat ik de engineers heb geholpen, ik reed met twee type vloeren en nieuwe voor en achter – vleugels. Ik heel blij met mijn rondetijden, ik heb maar twee sets banden gebruikt. Ik kijk nu al uit naar de vrijdag op de Hungaroring. Vandaag, mijn eerst ervaring in de Formule 1, is fantastisch geweest, het smaakt naar meer!”

Paul Stoddart – teambaas
“Het begon goed vandaag, twee nieuwe coureurs samen met Verstappen reden zonder problemen rond. Verstappen heeft het maximale uit de Minardi gehaald, jammer genoeg kende de bolide van Kiesa problemen. Maar Kiesa heeft het vandaag fantastisch gedaan, ik verwacht veel van hem morgen. Bruni heeft nog nooit Formule 1 gereden, ik ben onder de indruk van hem, hij reed goede rondetijden. Het team is ook blij met Justin’s zevende plek, dit laat zien dat het vertrouwen wat we in zijn talent hebben terecht is.”