Minardi verliest Gazprom

[photo1]De logo’s van het Russische bedrijf Gazprom zullen niet meer op de Minardi’s te vinden zijn. Vorig jaar werd de sponsordeal nog met veel bombarie gepresenteerd.

Minardi heeft besloten de stickers van Gazprom van de bolide te verwijderen, het bedrijf heeft dit jaar nog geen enkele keer betaald. Vorig jaar kwamen de betalingen van Gazprom veel te laat aan. Gazprom deed dit jaar al diverse malen een toezegging dat het spoedig met geld over de brug zou komen, er werd echter geen enkele keer betaald.

Gazprom is de grootste leverancier van gas ter wereld, het is het belangrijkste bedrijf van Rusland, Gazprom heeft maar liefst 300.000 mensen in dienst. Echter het bedrijf is ook berucht, de Russische maffia speelt een zeer grote rol binnen Gazprom.

Sergey Zlobin, die vorig seizoen enkele keren voor Minardi testte, kan ook fluiten naar zijn toekomst bij Minardi. Gazprom betaalde vorig jaar fors om Zlobin testkilometers te laten maken. Vorig jaar reisde Gaincarlo Minardi nog naar Rusland af, daar evalueerde hij Russische coureurs. Daarnaast liet Minardi een showcar naar het hoofdkantoor van Gazprom overvliegen, duizenden werknemers kwamen in de vriezende kou naar de Minardi PS02 kijken.

[photo2]Het Nederlandse bedrijf Trust, sponsor van Jos Verstappen, heeft inmiddels laten weten bereid te zijn de overgebleven plekken van Gazprom te kopen. Minardi verloor dit seizoen al eerder een sponsor, de Maleisische velgenfabrikant BSA kwam ook niet met geld over de brug.