Minardi verslaat Jordan

[photo1]Voor het eerst dit jaar is de Formule 1 renstal van Minardi erin geslaagd het team van Jordan te verslaan. Patrick Friesacher en Christijan Albers bleven Monteiro en Karthikeyan de baas. Voor Minardi is dit het beste kwalificatieresultaat van de afgelopen jaren.

“Eindelijk laat de progressie die we met de nieuwe auto hebben gemaakt zich zien”, aldus teambaas Paul Stoddart. “Voor het begin van dit seizoen wilde ik Jordan verslaan en het lijkt erop dat dat nu eindelijk mogelijk wordt. Onze beide coureurs hebben op dit veeleisende circuit alles gegeven en het resultaat is daar. Ik wil het hele team bedanken, ze hebben de afgelopen tijd dag en nacht gewerkt dus dit resultaat hebben ze absoluut verdiend.”

“Vanmorgen zat ik echt op de limiet”, zo verteld Patrick Friesacher. “De banden waren nog niet goed op temperatuur en daardoor zat ik een aantal bochten helemaal op het maximale. Ik ging tot het uiterste en ben tevreden, we staan voor het eerst voor de Jordan’s.”

“De kwalificatie is niet gegaan zoals ik wilde”, aldus Christijan Albers. “Ik kan en mag onmogelijk tevreden zijn omdat ik tijd heb verloren op mijn teamgenoot. Maar dit weekend is niet makkelijk voor me, donderdag en ook zaterdagmorgen zijn we door technische problemen tijd verloren. Toch ben ik nu vol vertrouwen voor de race. Ik hoop dat ik een paar mensen kan verrassen. De set-up van vanmorgen was echt heel goed. Alle mensen binnen het team zijn nu super gemotiveerd, toch moeten we onze voeten op de grond houden. Er zijn immers nog dertien Grand-Prix te gaan.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading