Minardi wil testen op vrijdag

[photo1]Het Kl Minardi team van Paul Stoddart wil gebruik maken van de reglementswijzigingen. Minardi wil volgend jaar op de vrijdag voor de Grand-Prix gaan testen.

Formule 1 teams die tussen 1 maart en 1 november 2003 minder dan tien dagen testen mogen zich aanmelden voor deze regeling. De teams die zich aanmelden mogen op de vrijdag voor de Grand-Prix van 9.00 tot 11.00 testen. Rijden met testcoureurs en reservebolides is toegestaan.

“Voor een teams zoal Minardi is dit erg goed” aldus teambaas Paul Stoddart. “We zouden coureurs uit het land van de Grand-Prix op vrijdag kunnen laten testen, hiervoor kunnen we dan geld vragen. We hebben geld nodig en dit is goede en leuke manier om het te verkrijgen.”

[photo2]”Bijvoorbeeld, bij de Grand-Prix van de Verenigde-Staten zouden we Bryan Herta en Townsend Bell kunen laten testen. De interesse zou toenemen en er zouden meer mensen naar het circuit komen.”

Er moeten zich minimaal drie teams aanmelden voor de regeling, als dit niet gebeurd gaat de hele regeling de prullenmand in. Naast Minardi nemen ook Jordan en British American Racing de regeling in overweging. Voor 15 december moeten de aanmeldingen bij de FIA binnen zijn.

Loading