Minardi wil volgend jaar met oude auto starten

[photo1]Minardi wil volgend jaar met de huidige bolide in actie komen. Volgens teambaas Paul Stoddart is het onmogelijke om in zeven maanden tijd een compleet nieuwe bolide te bouwen.

Doordat de reglementswijzigingen van de FIA voor volgend jaar nog niet bekend zijn kan het team nog niet beginnen aan de bouw van een nieuwe auto. Formule 1 dwerg Minardi heeft de faciliteiten niet om binnen zeven maanden een bolide te ontwikkelen en te bouwen, de andere Formule 1 teams kunnen dit wel. Toch zullen er waarschijnlijk meer teams zijn die het voorbeeld van Minardi willen volgen, deze teams krijgen dan immers meer tijd om de nieuwe bolides te ontwikkelen.

De teams moeten zelf tot een akkoord komen om de veiligheid verder te verbeteren. Daarnaast moet ook het spektakel worden verhoogd. Mochten de teams voor 6 september niet tot een akkoord komen dan zal de FIA ingrijpen en haar eigen regels introduceren.

De teams zijn overigens verplicht een nieuw chassis te bouwen. Minardi wil de FIA nu vragen een uitzondering te maken. Paul Stoddart hoopt de FIA het Minardi niet nog moeilijker zal maken en toestemming zal verlenen.

De basis van de huidige Minardi bolide is momenteel al drie jaar oud. Door de jaren heen is de bolide doorontwikkeld en heeft het chassis telkens een andere aanduidingen gekregen. De limieten van het chassis lijken bereikt. Minardi heeft wel goed om een nieuwe monocoque te ontwikkelen, geld om deze ook te bouwen is er echt niet.

Loading