“Misschien ben ik te vroeg gestopt” – Coulthard

David Coulthard heeft in de Britse pers laten optekenen dat hij denkt dat hij mogelijk een seizoen te vroeg is gestopt met Formule 1. De 38-jarige Schot reed bijna 250 Grand-Prix in 17 jaar tijd.

Ondanks het succes van zijn opvolger Vettel denkt Coulthard dat hij met de auto van Red Bull ook goed had kunnen presteren.
“In deze sport, die zoveel energie vraagt, moet je elke keer kunnen presteren en alles kunnen als dat van je gevraagd wordt. Je moet snel kunnen herstellen, ik had vorig jaar de vraag of ik dat nog wel kon.”

Dit jaar is er een verbod op het testen gekomen waardoor de Formule 1 – coureur veel meer vrije tijd hebben en minder rijden.
“Als ik dat vorig jaar had geweten dan had ik het antwoord op de vraag gehad. Ik had nog wel de energie gehad om een jaar door te gaan.”

“Maar dat wil niet zeggen dat ik spijt van mijn besluit had. Red Bull bood me goed alternatieven en ik vind het belangrijk om te stoppen voordat je er op het circuit achter komt dat het tijd is om te gaan.”

Coulthard reist nu als adviseur met Red Bull mee naar alle Grand-Prix, daarnaast is hij verslaggever voor de Engelse TV.
“Ik ben blij dat ik er samen met andere mensen aan hebben kunnen bijdragen dat Red Bull elk jaar vooruit is gegaan. Er zijn middelmatige teams die altijd middelmatige teams blijven, Red Bull rijdt nu om de overwinningen.”