Moskou flirt weer met Formule 1

[photo1]Moskou hoopt nog steeds op een Formule 1 Grand-Prix. De stad heeft vandaag laten weten dat er nog steeds plannen zijn om een Formule 1 circuit te gaan bouwen.

Vorig jaar waren Ecclestone en Moskou heel dicht bij een contract. Enkele minuten voordat het contract rechtstreek over de Russische televisie werd uitgezonden haakte de Russische burgemeester echter af. Het contract zou Moskou 7 jaar lang van een Grand-Prix verzekeren, men kon het echter niet eens worden over de financiën.

“Ecclestone wilde alle rechten hebben, op de kaartverkoop, televisie, advertenties, alles” aldus burgemeester Yuri Luzhkov. “Kijk het enige wat wij mochten houden waren de uitlaatgassen, daarom zijn de onderhandelingen vast gelopen.”

“We zijn echter nog steeds van tijd tot tijd met meneer Ecclestone in onderhandeling. Formule 1 doet alle belangrijke steden in de wereld aan, ik weet zeker dat er een keer een tijd komt dat men ook naar Moskou komt.”

Moskou wil niet meer gaan bouwen op het eiland Nagatino, men heeft nu plannen om een circuit ten noorden van de stad te bouwen. Renault heeft overigens grote interesse om de Russen te helpen bij de ontwikkeling van een circuit.

Loading