Mosley laat weten door te willen gaan

Het blijft maar aanrommelen met de FIA en de FOTA teams, Max Mosley zit er midden in en denkt dat de FOTA teams Mosley graag zien aftreden als president van de FIA. Maar Mosley lijkt niet van plan om op te stappen, toch overweegt hij momenteel om zichzelf herverkiesbaar te stellen.

Het heeft nooit ergens gestaan en ook heeft nooit iemand er iets van gezegd maar dat Max Mosley van de FOTA teams weg moet is overduidelijk. Morgen zal er tijdens een bijeenkomst van de WMSC (World Motor Sport Council) in Parijs, reactie gegeven worden op de plannen van de FOTA voor het beginnen van een nieuw kampioenschap.

Mosley laat in een brief aan de FIA-leden weten dat het aan hen is om te besluiten of hij door mag gaan als president of moet stoppen onder druk van de F1-teams.

“In de afgelopen weken is het steeds duidelijker geworden dat een van de doelstellingen van de FOTA teams is, dat ik moet aftreden als president van de FIA.
Vorig jaar gaf u mij uw vertrouwen, zoals ik u op 16 mei 2008 schreef was het niet mijn bedoeling mij verkiesbaar te stellen voor de aankomende verkiezingen in oktober dit jaar. Echter heb ik na recente aanvallen op mijn positie heroverwogen of mijn beslissing om me niet verkiesbaar te stellen, wel je juiste is geweest.” Aldus Mosley in de brief waarvan Autosport.com een kopie heeft weten te bemachtigen.

Verder meld Mosley dat de verlaging van de kosten in de Formule 1 van essentieel belang zijn voor de niet fabriek teams. Het kampioenschap moet niet volledig afhankelijk zijn van autofabrikanten.

Loading