Motorprobleem Doornbos

[photo1]Een motorprobleem in de tweede vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië bezorgde Robert Doornbos vandaag een kortere dag dan gepland. Op het Autodromo José Carlos Pace legde de Red Bull Racing coureur vandaag in totaal slechts negen ronden af, voordat hij zijn bolide langs de baan moest parkeren.

Terwijl het maar nipt droog blijft in de eerste vrije training tussen 11:00 en 12:00 uur, rijdt derde man Michael Ammermüller de nodige ronden voor RBR om voornamelijk de Michelin banden te evalueren. Doornbos zelf beperkt zijn optreden ’s ochtends tot één installatieronde over het 4.309 kilometer lange circuit.

Net als in China en Japan laat Doornbos in de middagsessie al wel snel zijn neus zien. In zijn eerste run over zeven ronden richt hij zich op het verbeteren van de set-up van zijn wagen. Met een tijd van 1:16.251 op de klokken, neemt Doornbos op dat moment een vijftiende positie in. Wanneer hij halverwege de sessie zijn tweede run wilt maken, wordt de Rotterdammer al in zijn ‘outlap’ geconfronteerd met een probleem met zijn motor waardoor hij zijn RB2 vroegtijdig naast de baan moet stilzetten. Hierdoor blijft zijn teller op acht ronden staan. Omdat Doornbos in het vervolg van de training niet meer in actie komt, moet hij de dag afsluiten op de 28e positie.

Robert Doornbos: “Tja, balen natuurlijk. Toch heb ik, ondanks mijn negen rondjes die ik vandaag maar gereden heb, een goed gevoel over onze afstelling en kansen hier. Dat ik mijn programma vandaag niet kon afmaken zal geen nadeel opleveren. Morgen ga ik er dus gewoon weer vol tegenaan!”

Bron: Robert Doornbos media

Loading