Neel Jani maakt Formule 1 debuut

[photo1]De 19-jarige Neel Jani heeft vandaag zijn debuut in de Formule 1 gemaakt. Jani ondertekende vorige week een testcontract bij de Formule 1 renstal van Peter Sauber.

Jani maakte zijn debuut op het Italiaanse circuit van Variano. Dit circuit heeft een recht stuk van ruim 3 kilometer, op dit rechte stuk mocht Jani de aërodynamica en de elektronische systemen van de Sauber C22 evalueren.

“Dit was de eerste keer dat ik harder als 300 kilometer per uur reed” aldus Neel Jani. “Het Sauber Petronas team is werkelijk fantastisch, ze doen er alles naar om het mij naar mijn zin te maken. Formule 1 kan je met niets vergelijken, het niveau is zo hoog. Ik wil in de toekomst zoveel mogelijk rijden, dit is echt fantastisch.”

Teambaas Peter Sauber was te spreken over de prestaties van de jonge Zwitser:
“Neel Jani heeft het vandaag goed gedaan, maar dat had ik ook verwacht van deze talentvolle coureur. Hij heeft al progressie geboekt, hij heeft de basis om een fantastisch coureur te worden.”

[photo2]Later dit jaar zal Jani opnieuw testen voor Sauber Petronas, dit jaar blijft de Zwitser zich concentreren op het Formula Renault V6 kampioenschap. Een kleine twee weken geleden won Jani de eerste twee races in Barcelona.