Webber onder de indruk van Turkse GP

[photo1]Jaguar piloot Mark Webber is de eerste coureur geweest die een ronde heeft afgelegd op het circuit waarop volgend jaar de Grand-Prix van Turkije zal plaats vinden. De Australiër deed dit op uitnodiging van sponsor Beck’s.

De ronde werd overigens afgelegd in een terreinwagen, het circuit is namelijk nog in aanbouw. Het circuit komt aan de historische kant van Istanbul te liggen, het zal 5,37 kilometer lang worden.

“Dit wordt een prachtig circuit”, aldus Mark Webber. “Er komt een sectie waarvan de bocht bijna een kombocht zal zijn! Ik kan niet wachten om door deze bocht te racen. Het is wel raar om nu in de modder over het rechte stuk te rijden. Je kunt wel zien dat ding vormen aannemen, er wordt erg hard gewerkt.”

“Men heeft veel werk verzet in 150 dagen tijd. Ik heb met het management van het circuit gesproken en zij doen er echt alles aan om alles zo goed mogelijk te regelen. Ik weet dat de mensen in Turkije trots zijn op deze Grand-Prix. Ik ben ervan overtuigd dat de eerste Grand-Prix hen niet zal teleurstellen, voor de teams en coureurs zal het circuit ook een enorme uitdaging zijn.”

Loading