Sponsor Verstappen doet Sauber voorstel

[photo1]Het Algemeen dagblad meldt dat Har Muermans, sponsor en vriend van Jos Verstappen, een voorstel heeft gestuurd naar Peter Sauber. Muermans wil een vergelijkingstest houden tussen Verstappen en de vaste Sauber piloot Giancarlo Fisichella.

“Hij heeft naar mijn voorstel geluisterd en zal mij zo spoedig mogelijk antwoord geven”, aldus Muermans. ,,Ik heb Sauber ook gezegd dat ik de rekening voor de vergelijkingstest zal betalen.”

Har Muermans wil Jos Verstappen zo spoedig mogelijk bij een Formule 1 renstal onder brengen. De teams van Jordan, Sauber, B.A.R, Toyota, en Jaguar behoren daarbij tot de mogelijkheden.

Volgens Muermans krijgt Jos Verstappen op 1 juni op het circuit van Silverstone de kans een Jordan EJ14 aan de tand te voelen. Dit nieuws dat nog niet door Jordan is bevestigd wil niet zeggen dat Verstappen ook een van de huidige Jordan coureurs zal gaan vervangen. Volgens Muermans kan een goede test Eddie Jordan echter wel op andere gedachten brengen.

Desalniettemin heeft de sponsor meer vertrouwen in het team van Sauber. Vorig jaar spraken Muermans en Sauber ook al met elkaar, de gesprekken bleven toen zonder resultaat. Sauber heeft overigens al vaker met Verstappen gesproken. In 1997 tekende Verstappen bijna bij het team. De transfer werd echter op het allerlaatste moment geblokkeerd door Ferrari, de motorleverancier van Sauber. Later nadat Verstappen door Arrows was ontslagen wilde Sauber hem graag als testcoureur hebben. Verstappen bezocht de Sauber fabriek in Hinwill, de Nederlander bleek echter niet in de bolide van Sauber te passen.

Nu wil Muermans een driedaagse test waarbij Verstappen 1 dag de kans krijgt om aan de auto te wennen. Daarna zou de Limburger dan twee dagen moeten aantonen dat hij sneller is dan Fisichella.
,,De moeilijkheid in de Formule 1 is dat er nooit een eerlijke vergelijking mogelijk is”, zo vervolgd Muermans. “Hoe kan Jos nu bewijzen dat hij sneller is dan Fisichella, als hij niet onder dezelfde omstandigheden en in dezelfde auto rijdt? Sauber zegt dat Fisichella in zijn ogen sneller is, maar ik denk dat Jos juist de overhand heeft. Zonder vergelijkingstest zullen we dat nooit weten.”

“Wij houden ons kruit droog voor Jos. Als er een goed stoeltje voorbij komt, dan kunnen we toeslaan. We hebben wel gemerkt dat voor geld niet alles te koop is en dat is eigenlijk maar goed ook. Bovendien: rijden bij Minardi en eigenlijk ook bij Jordan heeft geen zin. Jordan is geen optie gezien de prestaties, dat ziet iedereen toch? Anderzijds is het belangrijk dat Jos aan de gang blijft, laat zien dat hij nog steeds een coureur is die ertoe doet. Vandaar het voorstel aan Sauber.”

De kans dat Sauber het voorstel accepteert lijkt niet groot te zijn. Daarnaast zal het niet makkelijk zijn om Fisichella te verslaan. De Italiaan staat in de paddock hoog aangeschreven, vorig jaar schreef de toenmalige Jordan piloot notabene de Grand-Prix van Brazilië op zijn naam.

Loading