Nieuwe helm voor Schumacher

Schuberth Helme heeft wederom een nieuwe helm voor Michael Schumacher ontwikkeld, naar eigen zegge kan de nieuwe helm de kracht van een rijdende tank weerstaan.

Om de Schuberth RF 1.5 naar de wens van de wereldkampioen te maken bracht de helm maar liefst 300 uur in de windtunnel door. Tevens werd er nauw samengewerkt met Ferrari, om ervoor te zorgen dat de helm aerodynamisch perfect aansloot op de nieuwe F2004.

Het vizier van de helm heeft een constante tempratuur van 35 graden Celcius, dit voorkomt dat het vizier bij tempratuurschommellingen beslaat. Tevens kan de helm worden voor zien van een systeem dat belangrijke informatie op het vizier projecteerd, een systeem waarmee McLaren enkele jaren geleden ook al testte, toen zonder bevredigend resultaat.

Er zitten echter ook nadelen aan de nieuwe helm. De Schuberth RF 1.5 is 220 gram zwaarder dan een doorsnee helm, en zal per stuk ongeveer 15.000 Euro moeten opbrengen, niet gering gezien het feit dat coureurs als Schumacher minimaal tien helmen per seizoen gebruiken.

Loading