Jordan onthuld EJ14 [ Update ]

[photo1]Jordan Grand Prix heeft zojuist haar nieuwe strijder, de EJ14, aan de wereldpers getoond. Gistermiddag reed Nick Heidfeld zijn eerste ronden al in de auto, die onverwachts met Trust logo’s bestickerd was.

Omdat er slechts één foto beschikbaar was ontstond er onduidelijkheid over de echtheid van de foto. Later in de avond gaf Jordan meer foto’s vrij en bevestigden zowel Trust als Jordan dat de EJ14 met Trust logo’s bestickerd was, het voorval had volgens beide partijen geen invloed op de onderhandeling omtrent Jos Verstappen.

Op de sidepods was de naam Lazarus te lezen. In eerste instantie leek het om een Duitse IT firma te gaan, die als sponsor van Nick Heidfeld optrad. Eddie Jordan gaf later echter toe dat hij hiermee op humoristische wijze wilde aangeven dat Jordan het moeilijk heeft gehad, maar weer helemaal terug is. Naar het voorbeeld van de bijbelse Lazarus, die door Jezus weer tot leven werd gewekt.

De EJ14 is meerdere opzichten verschillend van zijn voorganger, de EJ13. Natuurlijk is hij aangepast aan de nieuwe regelementen, wat een grotere airbox en langere wing-end-plates voor de achtervleugel tot gevolg heeft, verder loopt de monococque aan de voorkant van de auto stijler omhoog.

[ Update ]

Op de eerste foto’s van de onthulling is de Jordan wederom met Trust logo’s getooid, ook op de overalls van de coureurs is het Nederlands bedrijf groot aanwezig. Volgens beide partijen gaat het echter wederom om een vrijblijvende deal, en is er nog geen duidelijkheid over de positie van Jos Verstappen.