“Nieuwe motorenreglement heeft Renault geen goed gedaan”

[photo1]Renault F1 teambaas Flavio Briatore en Fernando Alonso zijn het er samen over eens, het nieuwe motorenreglement heeft hun team geen goed gedaan. Sinds dit jaar mogen teams hun motoren niet meer ontwikkelen, Renault zegt hierdoor achterstand te hebben opgelopen.

“Andere hebben een andere koers gevaren en liggen nu ver voor op ons”, aldus Flavio Briatore.

Briatore lijkt hiermee te verwijzen naar Ferrari en McLaren. Ferrari zou eerder dit seizoen enkele wijzigingen aan haar motor hebben aangebracht. Volgens de Italianen om deze betrouwbaarder te maken en niet sneller, de wijziging werd goedgekeurd door de FIA. Volgens insiders is de Ferrari motor door de wijziging wel degelijk sneller geworden en zou McLaren de wijziging onlangs ook hebben doorgevoerd.

Alonso die deze 27 werd is het hier mee eens:
“Twee jaar geleden was de R26 een fantastische auto, snel op het rechte stuk en in de bochten. Of de nieuwe motorenreglementen ons goed hebben gedaan? Ik denk het niet. Renault heeft altijd een goede motor gehad en liggen we gewoon achter.”

“De grenzen van de reglementen opzoeken is altijd iets wat lastig is. Misschien zijn anderen hier wat verder in gegaan dan wij en hebben we hierdoor 20 tot 30 paardenkrachten verloren.”