Nieuwe Spyker nog niet naadloos

[photo1]De nieuwe Spyker F8-VII die tijdens de Grand-Prix van Turkije op het circuit van Istanbul zal debuteren zal geen naadloze versnellingsbak hebben. Spyker F1 directeur Michiel Mol bevestigde dit tegenover Spyker Magazine.

“De naadloos schakelende bak is zeker bij ons in ontwikkeling maar heeft geen top prioriteit omdat de verwachte winst per ronde minimaal is”, aldus Michiel Mol. “Onze aandacht gaat vooral uit naar verbeterde aërodynamica.”

Spyker F1 is momenteel het enige Formule 1 dat nog geen gebruik maakt van een naadloze versnellingsbak. Volgens insiders zou het Nederlandse team veel tijd kunnen winnen als het zou overstappen naar een naadloze versnellingsbak. De versnellingsbak die Spyker F1 nu gebruikt is verouderd en werkt niet optimaal in combinatie met de Ferrari motor.

Volgens Michiel Mol komt de naadloze versnellingsbak van Spyker op zijn vroegst pas in de loop van 2008. Eerder kondigde Spyker aan dat de nieuwe Spyker F8-VII B-specificatie 1 tot 1,5 seconde sneller per ronde zou zijn dan de huidige Spyker bolide. De tijdwinst wordt door de meeste insiders als niet realistisch geacht, zeker nu het team voorlopig nog niet met een nieuwe versnellingsbak komt.

Peter Gloudemans
F1News.nl