Nieuws vanuit het Minardi kamp

[photo1]Minardi hoopt volgende week woensdag zijn debuut met de Minardi PS03 te kunnen maken. Woordvoerder van het Italiaanse team Graham Jones wist ons te melden dat dit op het circuit van Fiorano zou gaan gebeuren.

Gisteren bezorgde Cosworth de eerste echte Cosworth CR3 motor op de fabriek in Faenza. Minardi maakte daarvoor gebruik van een mal die Cosworth al in December had geleverd. De motor wordt nu in het nieuwe chassis gebouwd.

Matteo Bobbi was gisteren in de Minardi fabriek in Faenza om een stoeltje te laten maken. Bobbi mocht in de Minardi PS03 plaats nemen om een stoeltje te laten schuimen. Bobbi zal met het team naar Melbourne vertrekken.

De achterkant van de Minardi PS03 is nog steeds niet helemaal gereed, de engineers werken hier nu hard aan. Naar alle waarschijnlijkheid zal de bolide begin volgende week gereed zijn, op het circuit van Fiorano zal het team dan vervolgens een volle dag testen. Jos Verstappen en Justin Wilson zullen op die dag allebei een halve dag mogen rijden. Zoals het er nu naar uitziet zal Verstappen de eerste coureur zijn die met de Minardi PS03 in actie komt.

[photo2]Minardi is overigens nog steeds in onderhandeling met Bridgestone, er is echter nog niets getekend. De algemene verwachting is echter dat Bridgestone en Stoddart voor de eerste test tot een overeenkomst kunnen komen. Volgens Jones zijn de onderhandelingen al in een vergevorderd stadium.

De presentatie van de Minardi PS03 zal nu definitief op de woensdag voor de Grand-Prix van Australië zijn. Justin Wilson, Jos Verstappen, en Matteo Bobbi zullen hierbij aanwezig zijn. Opvallend is dat de Rus Sergey Zlobin thuis zal blijven.