Officieel: Button naar McLaren

De kogel is door de kerk, Jenson Button heeft een meerjarig contract getekend bij McLaren.

De wereldkampioen van dit jaar zal bij McLaren de teamgenoot worden van Lewis Hamilton, de wereldkampioen van 2008. Het is een uniek in de Formule 1 dat de twee meest recente wereldkampioenen bij hetzelfde team gaan rijden.

“Het is altijd een moeilijke beslissing van team te wisselen”, aldus Jenson Button. “Ik heb uitgebreid met McLaren gesproken en en de fabriek bezocht, ik ben onder de indruk. Ik zie het als een nieuw uitdaging, nadat ik vorig jaar met BrawnGP de titel won maakte ik al de beslissing dat ik volgend jaar opnieuw een uitdaging wilde hebben. Dat is nu gelukt.”

“Het is fantastisch dat ik volgend jaar Hamilton als teamgenoot heb. Leuk voor de Britse fans dat we nu een Engelse line-up hebben bij een Engels team. Ik weet zeker dat ik goed met Hamilton kan opschieten en dat elkaar tot de limiet gaan pushen.”

Wie Button bij Mercedes GP (dat BrawnGP overnam red.) is nog niet bekend. Mercedes GP praat met Nico Rosberg en Nick Heidfeld en zou daarmee voor een volledig Duitse line-up kiezen. Mercedes GP start sowieso met twee nieuwe coureurs, Barrichello vertrok al naar Williams.

(pg)

Loading