Ook BMW Sauber dreigt met vertrek

Naast Ferrari is ook BMW Sauber niet te spreken om een budgetplafond in te voeren voor Formule 1 – teams. Volgens teambaas Mario Theissen is het onacceptabel dat er in de gekozen kan worden tussen het gebruik van een budgetplafond met beperkte technische vrijheden en een deelname zonder budgetplafond met technische restricties.

“De Formule 1 wordt dan als het ware opgedeeld in twee klassen”, aldus Mario Theissen op een media-event in Munchen. “Dat zal een enorme impact hebben op de Formule 1, dat is niet interessant voor BMW. Ik denk dat een hele grote impact zal hebben op ons Formule 1 project”

Daarmee duidde Theissen op een mogelijke terugtrekking uit de sport als Max Mosley zijn zin inderdaad door dreigt.

Morgen hebben de Formule 1 teams een gezamenlijke vergadering in Londen, hier zullen de nieuwe reglementen en ideen ook worden besproken.

Bernie Ecclestone zoekt ondertussen naar de middenweg, volgens hem moet de invoering van het budgetplafond in goed overleg met de teams gebeuren en geleidelijk aan over meerdere jaren worden ingevoerd worden. Hiermee gaat Ecclestone rechtstreeks tegen Mosley in die zo snel mogelijk een budgetplafond ingevoerd wil hebben.

Loading