Ook Renault keert zich tegen FIA

Het geruzie over de door de FIA voorgestelde budget beperkingen is nog lang niet voorbij. Renault heeft vandaag aankondigt dat het niet van plan is om door te gaan met Formule 1 als de autosportfederatie de nieuwe regels doorvoert.

Eerdere protesten van Ferrari, Toyota, Red Bull en BMW hebben al voor de nodige oproer gezorgd, en als het Franse team zich daar bij aansluit, wordt verwacht dat alleen Brawn GP, Williams en Force India de uiterste inschrijfdatum (29 mei as.) voor het volgende seizoen halen.

Desondanks maakt de FIA zich nog geen zorgen over de situatie. Technisch adviseur Tony Purnell zegt hierover: “Ik ben optimistisch, bij elke verandering in de F1 reglementen werd er geroepen dat het de sport kapot zou maken. We laten ons niet uit het veld slaan door al die hysterie.�

Ook F1-legende Niki Lauda schaart zich aan de zijde van Max Mosley cs. en zegt dat het standpunt van de teams “absolute onzin� is. Volgens hem zijn de nieuwe maatregelen uiterst redelijk omdat de budget-cap van 40 miljoen Britse ponden alleen geldt voor de ontwikkeling van de auto’s, en de salarissen van de rijders alsmede marketing-activiteiten buiten beschouwing laat.