Opnieuw aanvaring tussen Stoddart en Dennis

[photo1]Ron Dennis en Paul Stoddart liggen opnieuw met elkaar in de clinch. Minardi teambaas Stoddart dreigt in Engeland de Minardi’s zonder elektronische hulpmiddelen te laten rijden, na de race wil de Australiër dan protest aan tekenen om alle andere teams die deze hulpmiddelen wel gebruiken te diskwalificeren.

Stoddart strijd nog steeds voor het zogenaamde “fighting fund”, een fonds waarbij de grotere teams de kleinere teams financieel ondersteunen. In ruil voor dit fonds mochten de teams van de FIA gebruik blijven maken van traction-control en launch-control, dit zou aanvankelijk vanaf de Grand-Prix van Engeland worden verboden.

Nu het “fighting fund” er nog steeds niet is zijn volgens Stoddart de andere regels ook niet geldig. Daarnaast lijken niet alle motorenbouwers volgend jaar goedkopere motoren te gaan leveren, dit is ook een van de regels waaraan volgens Stoddart moet worden voldaan.

McLaren teambaas Ron Dennis is hier niet blij mee, volgens hem is de maat vol.
“Ik snap echt niet wat zijn motief is”, aldus Dennis. “Het lijkt wel of Paul Stoddart erop uit is om problemen te veroorzaken tussen de teams en de FIA. Paul Stoddart interpreteert de feiten helemaal verkeerd. Niet elke motorenbouwer is volgend jaar klaar om voor 10 miljoen Euro te gaan leveren. Onze partner Mercedes zal wel goedkope motoren leveren, er is dus helemaal geen opzet om het de kleinere teams moeilijk te maken.”

Nadat Stoddart en Dennis in Canada al met elkaar overhoop lagen gebeurd dit dus in Frankrijk opnieuw. Het is zaak voor de FIA om dit alles te sussen, een nieuwe Concorde overeenkomst tussen de teams wordt zo wel heel erg moeilijk. Nu Bernie Ecclestone aandeelhouder is bij Minardi zal dit sussen ongetwijfeld een stuk makkelijker gaan…