Robert Doornbos té enthousiast in kwalificatie

[photo1]In zijn tweede Grand Prix voor het Minardi F1 Team heeft Robert Doornbos zich vanmiddag als 19e gekwalificeerd voor de 70 ronden tellende race die morgen om 14:00 uur van start gaat. Op de 4.381 kilometer lange Hungaroring realiseerde Doornbos een tijd van 1:25.484, nadat hij zich in de eerste bocht verremd had.

Onder een oplopende buiten- en baantemperatuur wist Doornbos ook gedurende de derde en vierde vrije training zijn tijden continue te verbeteren. Waar Doornbos in de eerste sessie een tijd neerzette die goed was voor de zeventiende positie (1:25.691), wist Minardi’s nieuwste aanwinst in de afsluitende vrije training zijn persoonlijk beste tijd nog flink verder aan te scherpen tot 1:23.358 (P18). Niet alleen bleven beide Minardi-rijders hiermee ruimschoots de twee Jordans voor, maar lijkt het ook of ze voor het eerst dit seizoen de directe aansluiting hebben gevonden met de beide Sauber-coureurs Massa en Villeneuve!

In de kwalificatie krijgt Doornbos echter niet de kans meer om zijn potentie om te zetten in een goed kwalificatieresultaat, wanneer de 23-jarige Rotterdammer zich bij het insturen van de eerste bocht verremt. Hoewel Doornbos in het middenstuk van het bochtige en heuvelachtige circuit nog wat weet te revancheren, blijkt het tijdverlies in de eerste sector niet meer te compenseren.

Robert Doornbos: “Jammer dat ik wat té enthousiast was in zowel de eerste als laatste sector. Nadat we vanmorgen alleen op gebruikte banden hadden gereden met het oog op de race op zondag, moest ik in het begin dus wat wennen aan mijn nieuwe set banden. De Bridgestones doen het hier echter erg goed en ook onze snelheid is positief te noemen. Ik verheug me op morgen!”

Bron: InsightF1 Motorsport Report

Loading