Opnieuw nieuwe motor voor Sauber

[photo1]Het Sauber Petronas team is opnieuw bezig om een nieuwe motor te testen. Dit keer gaat om de Petronas “C” specificatie.

Tijdens de Grand-Prix van Europa en Frankrijk maakte Sauber voor het eerst gebruik van de Petronas “B” specificatie, deze motor is een verbetering maar bracht ook nieuwe betrouwbaarheidsproblemen met zich mee. Het Zwitserse team is nu bezig om de “C” specificatie te kalibreren, als dit gebeurd is wil het team de motor inzetten.

“We zijn vandaag bezig geweest om de Petronas “C” specificatie te kalibreren”, aldus hoofd engineer Jacky Eeckelaert. “Het regende vandaag, dit maakt het moeilijk om de motor te kalibreren, dat moet namelijk in droge omstandigheden gebeuren. Toch hebben we de test weten te volbrengen, we hebben nu genoeg data verzameld. Deze data dienen nu te worden geanalyseerd, als dit gebeurd is en het resultaat is oké, dan zetten we de motor zo snel als mogelijk in. Ook hebben we banden getest en aan de afstelling gewerkt voor de Grote-Prijs van Duitsland in Augustus, morgen testen we opnieuw. We zullen dan enkele nieuwe aërodynamische componenten uit proberen.”