Byrne blijft bij Ferrari

Ontwerper Rory Byrne heeft zijn contract bij Scuderia Ferrari met twee jaar verlengd. Byrne vormt samen met Jean Todt, en Ross Brawn de top van de Formule 1 renstal van Ferrari.

Het contract van Todt en Brawn zou net zoals Rory Byrne aan het einde van dit jaar aflopen. Van Todt en Brawn wordt spoedig een bekendmaking verwacht over hun toekomstplannen. Van Todt wordt verwacht dat hij bij tekent. Brawn is minder zeker, hij stopt mogelijk met Formule 1.

Dit jaar lopen veel contracten bij Ferrari af. Na het vertrek van Michael Schumacher wil Ferrari het team het liefst zo veel mogelijk bij elkaar houden. Het team verwacht 80% tot 90% van haar huidige werknemers te kunnen behouden.

Van Byrne werd overigens verwacht dat hij zou stoppen. Byrne kwam samen met Michael Schumacher van Benetton naar Ferrari. Byrne en Schumacher hebben altijd met elkaar gewerkt. Voor Byrne zegt dat er nog genoeg uitdaging is en kijkt er naar uit om met nieuwe mensen te gaan werken, dit is zijn motivatie om Ferrari trouw te blijven.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading