Opnieuw teleurstellende kwalificatie Toyota

[photo1]Het Panasonic Toyota Formule 1 team zal morgen vanaf de negende startrij starten. Mika Salo kwalificeerde zich als 17e, terwijl Allan McNish morgen als 18e mag starten.

“Net als in Duitsland opnieuw een teleurstellende kwalificatie” aldus Salo. “We hebben problemen met de downforce, dat is essentieel hier. Het word een moeilijke race omdat inhalen onmogelijk is, de kwalificatie is 95% van de race. We moeten de auto morgen gewoon op de baan houden, de auto is iets beter met veel benzine aan boord, dat geeft hoop.”

Allan McNish
“In mijn eerst run was de balans redelijk goed, in die snelle ronde werd ik door anderen opgehouden. Daarna vonden we nooit de dezelfde balans en onstond er meer en meer onderstuur, hier moeten we naar kijken. Ik ben gefrutstreerd, het word moeilijk morgen.”

Ange Pasquali – team manager
“Opnieuw een teleurstellende kwalificatie. We hebben onze tijdens van de vrije training van vanmorgen niet verbeterd, we moeten uitzoeken waarom dit is. We hopen op een goede start morgen en op een sterke strategie om Salo en McNish naar de geblokte vlag te brengen.”

De T-car is morgen voor Mika Salo.

Loading