Overname Minardi slecht voor Formule 1 toekomst Doornbos

[photo1]Robert Doornbos zal niet helemaal gelukkig zijn nu Red-Bull Minardi heeft overgenomen van teambaas Paul Stoddart. Het management van Doornbos was in gesprek met Stoddart over een verlenging van zijn contract tot eind 2006.

Stoddart was gecharmeerd van Doornbos en wilde hem graag voor zijn team behouden. Nu Red-Bull de touwtjes van Stoddart overneemt lijkt de kans echter klein te zijn dat de Nederlander een racezitje krijgt in het tweede Red-Bull team. Waarschijnlijk zal Red-Bull Scott Speed en Tonio Liuzzi of Christian Klien in de auto’s zetten.

Voor Albers zal de overname minder gevolgen hebben. Aangenomen werd al dat Albers Minardi aan het einde van dit jaar zou verlaten en zou verkassen naar een ander Formule 1 team. Albers heeft inmiddels gesprekken gevoerd met B.A.R, BMW, en Jordan. Jordan lijkt de meest waarschijnlijke optie te zijn, bij de andere teams is Albers afhankelijk van andere bewegingen op de transfermarkt.

Jordan is geen optie voor Doornbos. Met dit team heeft de Rotterdammer een conflict over enkele clausules met betrekking tot de transfer van Jordan nar Minardi. Doornbos heeft wel altijd een goede relatie gehad met Red-Bull. De huidige teambaas van Red-Bull, Christian Horner, was teambaas van Doornbos in de Formule 3000. Horner is gecharmeerd van Doornbos. Aangezien Horner nu twee extra plekken heeft voor derde coureurs zou Doornbos misschien alsnog in beeld kunnen komen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading