Stoddart verkoopt zijn Minardi

[photo1]Paul Stoddart heeft zijn Minardi team vandaag voor naar verluidt 35 miljoen Euro verkocht. De Australiër redde Minardi begin 2001 van de ondergang en hield zich sindsdien full-time met het runnen van zijn team bezig. Vandaag verkocht Stoddart al zijn aandelen aan Red-Bull waardoor de Australiër niet langer Formule 1 teambaas zal zijn.

De overleving van Minardi in de afgelopen jaren mag een klein wonder genoemd worden. Minardi kampte al die jaren met verreweg het kleinste budget. Teams als Prost en Arrows, die veel meer geld te besteden hadden, gingen failliet terwijl Stoddart er toch in slaagde de eindjes aan elkaar te knopen. Daarbij koos Stoddart ook nog vaak voor talent in plaats voor geld.

Zo maakten Fernando Alonso, Mark Webber, Justin Wilson hun debuut bij Minardi terwijl ze nauwelijks sponsorgeld hadden. Na een korte Minardi periode werden deze coureurs opgepikt door de grote renstallen. Webber aanvankelijk door Jaguar en nu door Williams. Alonso door Renault, Wilson door Jaguar en is nu succesvol in de Amerikaanse champcars.

[photo2]Stoddart stond te boek als een van sympathiekste teambazen. De Australiër is fan van Formule 1 en vond de fans belangrijker dan geld. Ondanks het kleine budget deed Minardi toch veel aan promotieevenementen om de fans te vermaken.

Het is nog niet bekend of Stoddart helemaal afscheid van de Formule 1. De Australiër zal zich nu meer bezig gaan houden met zijn luchtvaartactiviteiten waaronder European Avation en Ozjet.

“Vanuit persoonlijk standpunt vind het ik het jammer dat ik de Formule 1 paddock verlaat”, aldus Paul Stoddart. “Ik heb altijd gezegd dat ik het team zou verkopen als een koper aan een aantal eisen kon voldoen.”

“Red-Bull heeft de middelen om Minardi naar voren te brengen. Daarnaast blijft het team in Italië en hebben de teamleden nu een meer stabiele toekomst. Dit waren mijn eisen, na enkele gesprekken met Red-Bull ben ik ervan overtuigd dat zij aan de eisen konden voldoen. Op basis van mijn eisen is het team verkocht.”

“Ik wil iedereen bij Minardi bedanken voor hun ondoorgronde support die ik de afgelopen vijf jaar heb gekregen. Minardi is dan misschien wel het kleinste team maar het is wel het team met het grootste hart. Daarnaast zou het fantastisch zijn, en realistisch, dat Fernando Alonso die bij Minardi begon morgen de jongste Formule 1 wereldkampioen ooit zal worden.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading