Paffett in Hongarije al in Sauber?

Nadat gisteren al bekend werd dat Gary Paffett in verband wordt gebracht met de Formule 1 renstal van Sauber werden de geruchten vandaag weer een stukje heviger. De manager van Paffett liet vandaag weten dat het voor 95% zeker is dat zijn protégé volgend jaar Formule 1 rijdt.

“Het klopt dat er interesse is vanuit de Formule 1 voor Gary Paffett”, aldus Mercedes teambaas Norbert Haug. “Misschien mag hij binnenkort eens testen.”

Mogelijk zit Paffett over twee weken al in de Sauber. Het Zwitserse team overweegt namelijk een derde bolide in te zetten. Tot nu toe deed het team dit niet omdat dit teveel kosten met zich meebracht. Nu zou het wel erg goed uitkomen om Paffett uit te proberen en hem alvast wat ervaring op te laten doen.

“We hebben met drie Formule 1 teams gesproken”, aldus de manager van Paffett. “Gary Paffett zit in ieder geval tot 2005 vast aan een contract met Mercedes, ik verwacht niet dat Mercedes staat te springen om hem dit jaar al Formule 1 te laten rijden. De interesse in Paffett is enorm, Mercedes zou nu ook moeten weten wat ze daadwerkelijk in huis hebben. Ik schat de kans op 95% dat Gary Paffett volgend jaar in de Formule 1 rijdt, enige voorwaarde is wel dat Mercedes moet meewerken.”