Pantano en Rosberg nieuwe testcoureurs Williams?

[photo1]Het BMW Williams F1 team is onder de indruk van de Italiaan Giorgio Pantano en de Fin Nico Rosberg. Beide coureurs testten afgelopen maand voor het team van Frank Williams.

“Nico Rosberg is pas 17 jaar oud maar was al na enkele ronden ontzettend snel” aldus Frank Williams. “Rosberg was niet onder de indruk van de bolide.”

Op de vraag van een journalist of Nico Rosberg in 2004 of 2005 kans maakte om Grand-Prix voor Williams te rijden antwoordde Frank Williams is het volgende:
“Misschien maakt hij zelfs al eerder kans”

Nico Rosberg is de zoon van Keke Rosberg die samen met het team van Williams in 1982 het wereldkampioenschap Formule 1 behaalde. Maar Frank Williams is niet alleen onder de indruk van Rosberg, de Italiaan Pantano liet ook een goede indruk achter.

“Pantano heeft heel veel talent” vervolgd Williams. “Pantano heeft een fantastische feedback naar de engineers, zijn technische kennis is groot. Pantano heeft al wat ervaring met andere teams, dat konden we zien op de baan.”

Williams zoekt nog naar een testcoureur, mogelijk krijgen Pantano en Rosberg allebei een contract aangeboden. De Italiaan Luizzi testte vorige maand ook voor Williams, hij liet blijkbaar een minder goede indruk achter omdat er met geen woord over hem word gerept.

Marc Gené die testcoureur is bij Williams krijgt volgend seizoen dus mogelijk versterking van Pantano en Rosberg.

Loading