Pastorelli derde rijder bij Midland in 2006

[photo1]Hoewel Christijan Albers nog in gesprek is met Midland voor een racestoeltje, is het nu al zeker dat er een Nederlander in het team komt. Nicky Pastorelli heeft een contract op zak als test- en vrijdagcoureur voor 2006. Hij is hiermee de eerste Nederlander die bevestigd is voor volgend seizoen.

De 22-jarige Nederlander was dit jaar al de officiële testrijder van Jordan en maakte ook al deel uit van het Young Driver Development Program van het Jordan-team.

“Ik ben heel erg blij met het feit dat ik in 2006 voor Midland zal rijden als test- en vrijdagcoureur. Afgelopen seizoen heb ik het team leren kennen en ik ben blij dat ik bij ze kan blijven. Dit betekent ook dat ze tevreden zijn over mijn geleverde arbeid,” aldus Pastorelli.

De teambaas van Jordan-Midland, Colin Kollis laat het volgende weten in een reactie. “Ik volg Nicky nu al een aantal jaren en ben ervan overtuigd dat hij goed werk voor het team kan doen. Daarom hebben we hem een contract aangeboden. Dankzij hem zullen we veel extra data krijgen op de vrijdagen, terwijl hij zich helemaal eigen kan maken in de F1.”

Het is niet verassend dat de aankondiging komt na de vergadering tussen de teambazen en de FIA. Max Mosley had het voorstel om de vrijdagstesters te verbieden. Maar dit voorstel kwam niet door de stemming heen. Dus zullen volgend jaar de teams, behalve Renault, McLaren, Ferrari en Toyota, gewoon nog een derde coureur in mogen zetten tijdens de vrije trainingen op vrijdag.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading