Perfecte kwalificatie Ferrari

Het team van Ferrari kan terugkijken op een vrijwel perfect verlopen kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. Gedurende de hele kwalificatie toonden Michael Schumacher en Felipe Massa aan de snelste coureurs op het circuit te zijn en het is dan ook niet geheel verrassend dat de beide rijders op de eerste startrij staan. Wel enigzins verrassend is het feit dat niet Schumacher de pole pakte, maar Felipe Massa. Voor de Braziliaan is het de tweede pole-position uit zijn carrière. Een mooie ‘bonus’ voor het Italiaanse team is dat de Renaults morgen pas als vijfde en zesde starten en dat ze de twee Toyota’s als buffer tussen hen in hebben.

Felipe Massa: “Dit is een fantastisch resultaat. Het is erg speciaal voor mij om op de pole-position te staan op een baan die ik erg leuk vind en waar de rijder nog het verschil kan maken. Ik slaagde erin een foutloze ronde te rijden en het is erg belangrijk om hier vooraan te starten. Het is erg mooi dat beide Ferrari’s hier op de eerste startrij staan en dat onze rivalen twee rijen achter ons staan. Op hoop dat aan het eind van de race ze daar ook finishen. Ik kijk uit naar de race en ik hoop zo veel mogelijk punten te kunnen scoren voor beide kampioenschappen en zodat ik zelf de derde plek in het kampioenschap kan veiligstellen. De auto en de Bridgestone-banden presteerden uitstekend vandaag en ik denk dat we dat morgen ook kunnen verwachten.”

Michael Schumacher: “Twee Ferrari’s op de eerste startrij is de perfecte uitgangspositie voor morgen. Vooral omdat onze belangrijkste concurrenten pas op de derde startrij staan. Er was vandaag veel wind en ook al heb ik vandaag hard gepusht, ik heb er steeds op gelet niet over de limiet te gaan. We weten namelijk dat we een competitief pakket hebben hier. Op een droog circuit zijn onze prestaties hier erg constant dankzij de steun van onze vrienden van Bridgestone. We kunnen dus ook vertrouwen hebben in de race van morgen. Ik ben blij met mijn startpositie en vooral omdat Felipe naast mij start. Hij heeft vandaag uitstekend werk geleverd. Het is fantastisch om op deze baan te rijden met een auto als de onze. Ik heb erg veel plezier, vooral in de S-bochten. Dat is een deel van het circuit wat ik erg leuk vind.”

Roy Musters
F1 news.nl

Loading