Teleurstellende kwalificatie Doornbos

[photo1]Robert Doornbos zal morgen de Grand Prix van Japan aanvangen vanaf de 18e positie. Net als teamgenoot David Coulthard was ook zijn snelste rondetijd van 1:32.402 in de eerste sessie net niet snel genoeg om door te gaan naar de tweede sessie. Met beide wagens op de negende startrij maakt Red Bull Racing zich klaar voor een inhaalrace over 53 ronden zondag.

Al in de derde en afsluitende vrije training op zaterdagochtend worstelen de twee Red Bull rijders om grip te vinden op nieuwe banden op de 5,807 kilometer lange baan. Met een zestiende en zeventiende tijd voor respectievelijk Coulthard en Doornbos beseffen beide coureurs dat de sleutel voor een goede kwalificatie waarschijnlijk in handen ligt van de bandenfabrikanten. In het eerste deel van de kwalificatie doet Doornbos zijn uiterste best maar zit er voor de 25-jarige Rotterdammer niet meer in dan de achttiende positie.

Robert Doornbos: “Erg jammer dat we geen vuist konden maken vandaag, maar meer zat er simpelweg voor ons niet in op dit moment. We gaan ons nu dus concentreren op de race en gaan ervan uit dat onze bandenkeus over lange stints competitiever is. Morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen dus!”

Bron: Robert Doornbos media

Loading