Briatore haalt uit naar Massa en Ferrari

Renault teambaas Flavio Briatore heeft vandaag hardhandig naar Ferrari coureur Felipe Massa. Briatore verdenkt Massa ervan dat hij Alonso geblokt zou hebben vanmorgen tijdens de kwalificatie sessie.

“Massa is een klein kind. In elke zin van het woord. Hij zat voor Fernando (Alonso) en hield hem duidelijk op. Hij remde zelfs een paar keer. We zullen met Charlie (Whiting) gaan praten over dit voorval maar er zal waarschijnlijk wel niets aan gebeuren. We weten allemaal wel wat het antwoord gaat zijn. Fernando riep al over de radio dat als Mclaren zoiets zou uithalen dat het een schande zou zijn. Maar als je het met deze jongens (Ferrari) aan de stok hebt alles kan en mag.” Aldus Briatore.

In tegenstelling tot Briatore reageerde Alonso iets kalmer. “Hij (Massa) ging gewoon iets te langzaam voor de rondetijden die wij wouden rijden en ik probeerde hem gewoon in te halen.”

Ook Felipe Massa zelf was zich van geen kwaad bewust. “In de ‘outlap’ zat hij dicht achter me. In de daarop volgende ronden liep ik gewoon uit. Zo gaat dat eenmaal in de kwalificatie.

Vorige maand haalde Briatore ook al uit naar de FIA. Hij beschuldigde de autosportbond er openlijk van dat ze het wereldkampioenschap vanachter het bureau wouden beslissen. Later zei Briatore dat hij waarschijnlijk verkeerd begrepen was en dat hij zijn uitspraak introk om verdere problemen met de FIA te voorkomen.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading