Alexander Wurz stop mogelijk als racecoureur

[photo1]Alexander Wurz stopt waarschijnlijk na de Grand-Prix van Brazilië als racecoureur. De 33-jarige Oostenrijker zou volgend jaar nog wel als testcoureur aan Williams verbonden blijven.

Wurz was de afgelopen 6 jaar testcoureur voor respectievelijk McLaren en Williams. Dit jaar heeft de Oostenrijker grote problemen om zijn teamgenoot Nico Rosberg bij te houden.

Wurz maakte in 1997 zijn debuut in de Formule 1 als vervanger van de zieke Gerhard Berger bij Benetton. In zijn eerste races maakte de Oostenrijker een veelbelovende indruk, in Monaco streed hij onder andere wiel aan wiel met Michael Schumacher. Wurz bleef drie jaar bij Benetton waar hij eigenlijk alleen maar bergafwaarts ging met Wurz.

Volgens de BBC zou Wurz na de Canadese Grand-Prix van dit jaar, waar hij derde werd, hebben besloten om aan het einde van het jaar te stoppen.

Wurz werd in Sjanghai gevraagd naar de geruchten. Wurz zei te hebben afgesproken met teambaas Frank Williams om niet over zijn toekomstplannen te praten, dit is enkel voeding voor de geruchten dat Wurz binnenkort bekend zal maken dat hij zijn helm als Grand-Prix coureur aan de wilgen hangt.